Wat is een homepage redesign?

Homepage Redesign is een begrip, toepasselijk voor vele sectoren. Het betekend, dat een oud product, een nieuw en hedendaagse look krijgt. Deze soort van herwerken en in een hedendaags kleedje steken is ook bij websites gebruikelijk. Voorbeeld: De eigenaar van een web shop heeft zijn website reeds sinds verschillende jaren. Ondertussen stemt het uiterlijk van de website niet meer overeen met de nieuwste behoeften. De inhoud van de webshop is regelmatig onderhouden en uitgebreid, maar niet voor zoekmachines geoptimaliseerd.  Webdesigner en developper zorgen nu voor enerzijds een nieuw gezicht en uiterlijk van het online-verkoop platform om de shop een hedendaagse look en uitstraling te geven en om ervoor te zorgen dat de klant zijn weg kan vinden in het aanbod. De inhoud zelf zal niet verandert moeten worden maar zal de developper ervoor zorgen dat zonder al te veel werken de inhoud door Google ook kan gelezen worden en op deze manier geoptimaliseerd gaat worden voor de terugvindbaarheid van de web shop.

Vooraf moet wel altijd eerst gekeken worden of een redesign voldoende is. Is al enige tijd geen rekening gehouden met zoekmachineoptimalisatie? Dan moet misschien ook de inhoud en tekst aangepast worden…. Misschien nieuwe inhoud toegevoegd worden en is een nieuwe look alleen niet voldoende.

 

Relaunch, als een redesign niet voldoende is

Blijkt bij uit het advies dat enkel een homepage herstyling niet voldoende is, zal een relaunch van de website aanbevolen worden. Een relaunch is dan aan te bevelen, als de website ook moet verrijkt worden met nieuwe inhoud of de site misschien zelf een nieuwe identiteit mag krijgen. Achterliggende databases met inhoud kunnen aangevuld worden, nieuwe subpagina’s aangemaakt worden en voor interne linkbuilding gezorgd worden. De online shop kan misschien nieuwe doelgroepen aanspreken door een nieuw productengamma. Ook hier zal zoekmachineoptimalisatie moeten plaats vinden. Bei een relaunch zal de volledige structuur van de website herbekeken worden De site zal niet enkel een facelift krijgen maar de site ook een nieuwe identiteit krijgen en nieuwe functies.

You Like It zal u optimaal adviseren en bekijken of het mogelijk is een website herstyling te doen of dat een volledige website relaunch nodig is. Neem hiervoor vrijblijvend met ons contact op.

Ons advies is: Zorg ervoor dat uw website altijd up-to-date.

Tot onze klanten behoren:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-19494074-1', {'cookieDomain':'auto'});ga('set', 'anonymizeIp', true);if (!Drupal.eu_cookie_compliance.hasAgreed()){ window['ga-disable-UA-19494074-1'] = true; }ga('send', 'pageview');